Ο χωρισμός, μετά από μία μακροχρόνια σχέση ειδικά, είναι πολύ οδυνηρός και περνάει απο τα 5 στάδια του πένθους (άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή). Η πραγματική εμπειρία δεν έρχεται σε στάδια και δεν έχει όνομα.

Μεγάλη σημασία έχει το πώς αντιμετωπίζουν οι κοντινοί μας άνθρωποι τον χωρισμό. Πολλές φορές βιάζονται να μας βγάλουν από την λύπη μας, να μειώσουν την σχέση και τον πρώην σύντροφο, να μας βρουν κάποιον νέο θεωρώντας πως αυτό μας χρειάζεται, να μας πείσουν πως δεν αξίζει να στεναχωριόμαστε. Αυτός που πενθεί για μία σχέση που τελείωσε, για έναν άνθρωπο που αγάπησε και χάνει, το τελευταίο που χρειάζεται είναι να του λένε πως δεν πρέπει να στενοχωριέται για αυτό. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι μαζί με την στεναχώρια του να έχει και το άγχος πως δεν θα έπρεπε να το κάνει αλλά και τις ενοχές πως με την στεναχώρια του μας επιβαρύνει ή μας κουράζει, ή πως πρέπει να την κρύβει γιατί αντιλαμβάνεται πως δεν την αντέχουμε εμείς οι ίδιοι. Θέλουμε όλα να τα ξεπερνάμε γρήγορα, να προχωράμε, να τρέχουμε στο επόμενο στάδιο, να φεύγουμε, να αποφεύγουμε. Φοβόμαστε να σταθούμε να νιώσουμε!

Σημαίνει αυτό πως τον/την αφήνουμε να θρηνεί και να βουλιάζει στην θλίψη; Το πρώτο διάστημα, ναι! Αυτό δεν σημαίνει πως τον εγκαταλείπουμε, προσπαθούμε ν είμαστε δίπλα του όσο εκείνος/η θέλει, προσπαθούμε να καταλάβουμε, του επιτρέπουμε και τον/την ενθαρρύνουμε να μας μιλήσει. Έχει ανάγκη να θρηνήσει το πρόσωπο εκείνο και το κομμάτι του εαυτού του που χάνει μαζί με την σχέση μαζί του. Έχει ανάγκη να ανατρέξει σε λάθη και να τα επανεξετάσει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, είναι το μάθημά του. Επίσης, πολύ συχνά θα κάνει αναδρομές στο παρελθόν, σε στιγμές όμορφες, θα τις νοσταλγεί, θα έχει όνειρα με τον/την πρώην σύντροφο, θα του συμβαίνει συχνά να γίνονται πράγματα που του/την τον θυμίζουν, οι αναμνήσεις θα έρχονται μπροστά στα μάτια του σαν φωτογραφικά φιλμ ακόμα και απρόσκλητες. Το άτομο λείπει από την καθημερινότητά του, αλλά η σχέση συνεχίζει να υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τον χωρισμό. Μπορεί να βιαστεί να προχωρήσει σε ένα νέο δεσμό για να αποφύγει το βίωμα της απώλειας, ή να αγκιστρωθεί από αυτό, διατηρώντας έτσι ζωντανή και την σχέση.


Ο χωρισμός από ένα αγαπημένο πρόσωπο είναι μία τεράστια αλλαγή, ένα βαθύ σοκ στην ασφάλεια που νιώθαμε και την αίσθηση του «για πάντα». Όποια και αν είναι τα στάδια που θα περάσουμε, είναι σημαντικό να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να νιώσει (ακόμα και αν αυτό μας κάνει δυσλειτουργικούς σε άλλους τομείς, όπως τα επαγγελματικά, ή την κοινωνικοποίηση) να μην φοβηθούμε να ζητήσουμε βοήθεια και κατανόηση από τους κοντινούς μας ανθρώπους όσο εμείς χρειαζόμαστε να μείνουμε με τον εαυτό μας.

Δεν είσαι μόνος σου σ΄ αυτή την προσπάθεια.Ο χωρισμός μετά από μακροχρόνια σχέση,μπορεί να αντιμετωπιστεί και να επέλθει η πολυπόθητη επανασύνδεση.

Για επαναφορά σχέσης με 100% επιτυχία, επικοινώνησε με την Αστρολόγο-Παραψυχολόγο Δέσποινα Βλάχου

Η Αστρολόγος Δέσποινα Βλάχου διαθέτει 25 ετή εμπειρία στον χώρο της Αστρολογίας – Παραψυχολογίας Επαναφορές, Δέσιμο Αγάπης – Γάμου Αποδέσμευση αρνητικών επιρροών Επαγγελματικά – Οικονομικά Άνοιγμα Τύχης Αστρολογία Κάρτες Hall,, 100% επιτυχία.

Pin It on Pinterest