Όλοι μας έχουμε,τουλάχιστον,ακούσει για τις συνεχείς και καταστροφικές επιλογές ερωτικών συντρόφων ατόμων που,κάποια από αυτά,ίσως και να ήταν πολύ δυναμικά, δημιουργικά και επιτυχημένα σε άλλους τομείς της ζωής τους.Οι καταστροφικές αυτές επιλογές μπορεί, επίσης, να αφορούν και στην επιλογή φίλων, συνεργατών ή κάθε άλλου είδους σχέση.

Τα άτομα αυτά -συνήθως γυναίκες-μπορεί να ανέχονται ακόμα και τις πιο εξευτελιστικές μορφές μεταχείρισης και συμπεριφορών από την πλευρά των συντρόφων τους, συνεχίζοντας, όμως, να παραμένουν στη σχέση αυτή καθώς νιώθουν παντελώς ανήμπορα να κάνουν το οτιδήποτε θα μπορούσε να τα απαλλάξει από το μαρτύριο αυτό ή, ακόμα και αν καταφέρουν να αποχωρήσουν – μετά από πολύ κόπο και συναισθηματικό, τουλάχιστον, κόστος- να δημιουργούν και πάλι μια παρόμοια σχέση με ανάλογη,φυσικά, εξέλιξη…

Υπάρχουν, επίσης, άτομα που το βάζουν κυριολεκτικά στα πόδια μόλις νιώσουν πως ο σύντροφός τους αρχίζει να τους γίνεται συναισθηματικά σημαντικός. Άλλα πάλι μπορεί να νιώθουν, ευθύς εξαρχής, έναν συνεχή και βασανιστικό φόβο ή ανησυχία μήπως εγκαταλειφθούν, εξαπατηθούν ή προδοθούν, με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν πάντα να βοηθούν τους άλλους, μένοντας, όμως, τις περισσότερες φορές στο τέλος, με μια αίσθηση κενού και ψυχικής κόπωσης. Άλλοι πάλι προσπαθούν να είναι πάντα άψογοι και να αριστεύουν σε ότι και αν κάνουν, χωρίς, όμως, αυτό να τους δίνει πραγματική ευχαρίστηση. Άλλοι να είναι πάντα ευχάριστοι, διασκεδαστικοί κ.τ.λ.

Όλες αυτές οι στάσεις ζωής, και πάντα σε σχέση με τους άλλους, δεν είναι παρά διάφορες στρατηγικές του ψυχισμού μας στην προσπάθειά του για συναισθηματική επιβίωση, άλλοτε αποσκοπώντας σε μια μεγαλύτερη συναισθηματική εγγύτητα που μας έχει λείψει και άλλοτε πάλι στη δημιουργία μιας απόστασης ασφαλείας από τον Άλλον, που βιώνεται ως απειλητικός. Οι ανωτέρω στρατηγικές και ψυχικοί αμυντικοί μηχανισμοί -που δημιουργούνται για να μας προστατέψουν, όταν οι ανεπάρκειες των γονιών μας δεν ευνόησαν ώστε να δημιουργηθεί εντός μας μια βασική αίσθηση ασφάλειας- κινητοποιούνται αυτόματα και υποσυνείδητα, κάθε φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία κατάσταση ή με συναισθήματα που βιώνονται και ερμηνεύονται από την ψυχική βάση δεδομένων μας ως σοβαρή απειλή.

Μια άρρωστη αγάπη μπορεί να μεταμορφώσει την ζωή σας σε εφιάλτη.

Η Ερωτική Συναστρία θα σας δώσει την αστρολογική σας ανάλυση ως ζευγάρι και θα μάθετε πως δημιουργούνται οι θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις στην κοινή ζωή σας.

 Καλέστε  στα τηλ. 2102512400-6977404166 για αναλυτική προσωπική πρόβλεψη από την Αστρολόγο Δέσποινα Βλάχου

Pin It on Pinterest