Οι μέρες που ζούμε είναι γεμάτες προβλήματα, ανησυχίες και αβεβαιότητα. Όλος αυτός ο αρνητισμός που μας περιτριγυρίζει σίγουρα δε βοηθά να πλησιάσουμε μια πιο θετική ατμόσφαιρα, μια πιο χαρούμενη και γαλήνια προσέγγιση της ζωής, ειδικά στις γιορτές όπου όλοι θέλουμε να δώσουμε και να κάνουμε το παραπάνω.  Αυτό όμως, είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε και να μάθουμε να ζούμε αντιμετωπίζοντας τη ζωή θετικά και αισιόδοξα!

Είναι μια θετική στάση ζωής και ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης που τ’ αποτελέσματα της είναι σίγουρα καλύτερα απ’ ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι εστιάζουν σ’ ένα ή περισσότερα γεγονότα και πολιορκούνται από άσχημα συναισθήματα, αυτά στη συνέχεια διογκώνονται μέσα στο μυαλό και αρχίζουν να μας ρίχνουν πολύ χαμηλά.

Οραματιζόμαστε τις γιορτές ως μέρες που έχουμε μάθει να κάνουμε και να λαμβάνουμε δώρα, να βγαίνουμε έξω πιο πολύ, να πηγαίνουμε σε όμορφους προορισμούς και όλα αυτά απαιτούν χρήματα και καλή διάθεση. Πολλοί όμως, δεν μπορούν ν’ αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των εορτών, βλέποντας έτσι το πνεύμα των εορτών ως μια στρεσογόνα και δύσκολη περίοδο. Πολλοί είναι αυτοί που συνέχεια συγκρίνουν την κατάστασή τους με το παρελθόν, το πως ήταν και πως βίωναν διαφορετικά τις μέρες αυτές κάποτε, χάνοντας τη σημασία του σήμερα. Το ίδιο γεγονός μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί πολύ πιο αποτελεσματικά όταν σκεφτούμε ήρεμα και θετικά. Το μυαλό έχει την ικανότητα να λειτουργεί πολύ πιο καλά όταν βρίσκεται σε μια πιο θετική διάθεση.

Η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συνοδεύεται από προσπάθεια για απολογισμό του έτους που φεύγει, ανάμνηση των απογοητεύσεων και των απωλειών που είχαμε, αλλά παράλληλα και από αφύπνιση των αναγκών μας για αγάπη και υποστήριξη από τους άλλους. Ο άνθρωπος έχοντας περισσότερο διαθέσιμο χρόνο έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τις υπαρξιακές του αναζητήσεις. Γι αυτό και η θλίψη γίνεται εντονότερη στα εσωστρεφή και κοινωνικά απομονωμένα άτομα, αυτά που ανακαλύπτουν το βάθος της προσωπικής τους μοναξιάς και την έλλειψη ουσιαστικών ανθρωπίνων σχέσεων. Και προσπαθούν ανεπιτυχώς να τις υποκαταστήσουν με καταναλωτικές σπατάλες σε υλικά αγαθά… Επιπλέον, παραμονές του νέου έτους ο καθένας προσδοκεί ότι η νέα χρονιά θα φέρει κάτι καινούργιο και θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Όμως, στα πιο ευαίσθητα και συναισθηματικά άτομα, η οριοθέτηση μη ρεαλιστικών προσδοκιών και στόχων λειτουργεί ως επιβαρυντικός παράγοντας και εκλύει συναισθήματα απογοήτευσης και απελπισίας. Όταν λοιπόν οι διακοπές οδεύουν στο τέλος τους τόσο συνειδητοποιεί κανείς ότι οι ελπίδες για κάτι καλύτερο αποδεικνύονται φρούδες, κάτι που συνεπάγεται δυσβάσταχτη θλίψη.

Θετικά Χριστούγεννα μέσα στην κρίση

Ακούμε συνέχεια για θετική σκέψη όμως, δεν μπορούμε να την ενσωματώσουμε στη ζωή μας και έτσι ο όρος αυτός αγνοείται εύκολα. Η θετική σκέψη από μόνη της δεν κάνει πολλά. Είναι μια φιλοσοφία που από μόνη της δεν μπορεί να φέρει τ’ αποτελέσματα που θέλουμε. Η θετική δράση αντιθέτως, είναι αυτή που κάνει τη διάφορα και στη συνέχεια οι καταστάσεις παίρνουν μια πιο αισιόδοξη απόχρωση. Η θετική δράση είναι όταν κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις για να είμαστε πιο καλά, ψυχολογικά και σωματικά. Δεν τις σκεφτόμαστε απλά και ελπίζουμε πως θα έρθει αυτό που θέλουμε, άλλα κάνουμε αυτό που πρέπει, έστω και μικρά βήματα που στη συνέχεια θα μεγαλώνουν, έτσι ώστε να δούμε τη διαφορά στη ζωή μας. Αυτό απαιτεί να βγούμε από τη βολή που έχουμε, να τολμήσουμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα, να ρισκάρουμε και να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Οι γερές βάσεις αυτές θα μας τονώσουν την ψυχολογία και θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε τα πράγματα διαφορετικά.

Μακριά λοιπόν από τη μιζέρια και την απαισιοδοξία… Ας είναι τα Χριστούγεννα αυτά το έναυσμα για μια νέα προσπάθεια να αλλάξουμε τα πράγματα που μας ενοχλούν γύρω μας!

Η επίθεση της αρνητικής ενέργειας αφήνει τρύπες και ανοίγματα στην αύρα σας. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε δύσπιστοι, ανήσυχοι, νευρικοί, φοβισμένοι, και σωματικά στραγγισμένοι και κουρασμένοι.

Αποδέσμευση αρνητικών επιρροών από την αστρολόγο

Δέσποινα Βλάχου

        Κάλεσε τώρα στο 2102512400-6977 404166

Pin It on Pinterest