Η αρνητική σκέψη φαίνεται να είναι πιο διαδεδομένη από ό, τι η θετική σκέψη.Φαίνεται ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, η θετική σκέψη απαιτεί κάποια προσπάθεια, ενώ, η αρνητική σκέψη έρχεται εύκολα και συχνά απρόσκλητη. Αυτό έχει  να κάνει με την εκπαίδευση και το περιβάλλον που ζούμε.

Εάν έχετε μεγαλώσει σε μια ευτυχισμένη και θετική ατμόσφαιρα, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ότι θα είναι ευκολότερο για σας να σκεφτόσαστε θετικά.Ωστόσο, αν έχετε μεγαλώσει υπό κακές ή δύσκολες καταστάσεις, θα είστε περισσότερο επιρρεπείς στην προσέλκυση της αρνητικής σκέψης.

Μπορείτε να δείτε τον κόσμο μέσα από την κυρίαρχη διανοητική νοοτροπία σας.Εάν οι σκέψεις σας είναι θετικές, όλα θα φαίνονται καλά, αλλά αν είναι αρνητικές, η ζωή και οι πράξεις σας θα αντικατοπτρίζουν κατά πάσα πιθανότητα αυτές τις σκέψεις.

Αν πιστεύετε ότι θα αποτύχετε,  σαμποτάρετε ασυνείδητα κάθε ευκαιρία για να πετύχετε. Εάν φοβάστε να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, θα κάνετε τα πάντα για να αποφύγετε τις σχέσεις και στη συνέχεια θα παραπονιέστε ότι είστε μόνοι και κανείς δεν σας αγαπάει.

Η δύναμη της αρνητικής σκέψης σε δράση

 • Σκέφτεστε συχνά τις δυσκολίες, την αποτυχία και τις καταστροφές;
 • Σκέφτεστε τις αρνητικές ειδήσεις που ακούσατε στην τηλεόραση, ή  διαβάσατε στις εφημερίδες;
 • Βλέπετε τον εαυτό σας κολλημένο και δεν μπορείτε να βελτιώσετε τη ζωή σας ή την υγεία σας;
 • Σκέφτεστε συχνά ότι δεν αξίζετε την ευτυχία ή τα χρήματα, ή ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα αποκτήσετε;

Αν το κάνετε, τότε θα κλείσει το μυαλό σας, δεν θα βλέπετε τις ευκαιρίες και θα συμπεριφέρεστε και θα αντιδράτε με τέτοιους τρόπους, ώστε να απωθείτε τους ανθρώπους και τις ευκαιρίες.

Το μυαλό συχνά, δεν κρίνει ή δεν εξετάζει τις σκέψεις και τις απόψεις πριν από την αποδοχή τους. Αν αυτό που ακούει, βλέπει και διαβάζει είναι πάντα αρνητικό, αποδέχεται αυτό ως πρότυπο.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βομβαρδίζουν συνεχώς το μυαλό με πολλές πληροφορίες σχετικά με καταστροφές, πολέμους και άλλα δυσάρεστα γεγονότα. Η πληροφορίες αυτές βυθίζονται στο υποσυνείδητο μυαλό και στη συνέχεια, εκδηλώνονται ως συνήθης τρόπο σκέψης.’Οταν το μυαλό καταλαμβάνεται με καταθλιπτικές και απαισιόδοξες σκέψεις που εκπέμπουν αρνητική ενέργεια στον περιβάλλοντα κόσμο, δημιουργεί περισσότερη αρνητικότητα, αποτυχίες και καταστροφές.

Το μυαλό είναι ουδέτερη ενέργεια. Ο τρόπος που σκέφτεστε καθορίζει εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά και ευεργετικά ή αρνητικά και επιβλαβή. Είναι η ίδια ενέργεια που ενεργεί με διάφορους τρόπους.

Τα καλά νέα είναι ότι η επίμονη εσωτερική εργασία μπορεί να αλλάξει τις συνήθειες της σκέψης. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να καταναλώσετε ενέργεια και χρόνο για να καλλιεργήσετε τη θετική σκέψη, προκειμένου να αλλάξει η ψυχική στάση σας.

Απλές συμβουλές για να ξεπεράσετε τις αρνητικές σκέψεις:

 1. Κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας σκέφτεται μια αρνητική σκέψη, αντικαταστήστε τη σκέψη με μια θετική.
 2. Αν σκέφτεστε τη αποτυχία, αντικαταστήστε την με σκέψεις επιτυχίας αντ ‘αυτού.
 3. Αν ακούσετε τον εαυτό σας να χρησιμοποιεί αρνητικές λέξεις στις συνομιλίες σας, μεταβείτε σε θετικά λόγια.
 4. Αντί να λέτε, “δεν μπορώ”, πείτε, “μπορώ”. Τις περισσότερες φορές μπορείτε, αλλά επιλέγετε να πείτε “δεν μπορώ”, λόγω του φόβου, της τεμπελιά ή της έλλειψης αυτοεκτίμησης.
 5. Επαναλαμβάνετε αρνητικές λέξεις και φράσεις στο μυαλό σας; Αλλάξτε τις σε θετικές. Αυτό απαιτεί από εσάς να είστε περισσότερο σε εγρήγορση και κάποια προσπάθεια, αλλά θέλετε να αλλάξετε την αρνητική σκέψη σε θετική, έτσι δεν είναι;
 6. Υιοθετήστε μια πιο θετική στάση στη ζωή σας. Έχετε περισσότερη πίστη στον εαυτό σας και αναμένετε θετικά αποτελέσματα.
 7. Αποφασίστε ότι από σήμερα, από αυτή τη στιγμή, θα αφήσετε τις αρνητικές σκέψεις πίσω σας και θα ακολουθήσετε το δρόμο προς την θετική σκέψη και συμπεριφορά.

Ένας μεγάλος εσωτεριστής φιλόσοφος είπε για τη δύναμη της σκέψης: “Σπείρε μια σκέψη και θέρισε μια πράξη, σπείρε μια πράξη και θέρισε μια συνήθεια. Σπείρε μια συνήθεια και θέρισε χαρακτήρα. Σπείρε χαρακτήρα και θέρισε πεπρωμένο”.

Δημιουργούμε μόνοι μας εκ του μηδενός τεράστια προβλήματα στη ζωή μας. Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό, επειδή δεν έχουμε μάθει να κάνουμε σωστές θετικές και ευχάριστες σκέψεις. Με τις κατάλληλες όμως γνώσεις όλα μπορούν να αλλάξουν!

Αρχίστε να σπέρνετε θετικές σκέψεις. Τα πάντα αρχίζουν απ τη σκέψη.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι  να φρουρείτε με προσοχή την ποιότητα των σκέψεών σας.

Όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Για να έχουμε σίγουρα αποτελέσματα θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε και το πνεύμα μας.

                    Μάθετε τα πάντα για την Αποδέσμευση αρνητικών επιρροών

       Κάλεσε τώρα στο 2102512400-6977 404166

Αστρολόγος Δέσποινα Βλάχου

Pin It on Pinterest