Υπάρχουν εγγυήσεις στον έρωτα; Μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι ότι η σχέση και ο γάμος μας θα επιτύχει και θα διαρκέσει για πάντα;
Καμία σχέση δεν έρχεται με εγχειρίδιο οδηγιών ούτε εγγυήσεις… Η διάρκεια του έρωτα είναι απρόβλεπτη και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οι προσωπικότητες και οι ανάγκες των ανθρώπων που συχνά αλλάζουν με ή χωρίς προειδοποίηση, ιστορικό απιστίας, σημαντικές αλλαγές και δυσκολίες που σημαδεύουν στην ζωή του ενός ή και των δυο στη διάρκεια της σχέσης αλλά και η φυσική φθορά του χρόνου. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στις έννοιες : σε θέλω /μου αρέσεις και στο σ’ αγαπώ / σ’ αγαπώ γι αυτό που είσαι. Όλοι οι άνθρωποι εξιδανικεύουν την αγάπη και επιθυμούν να ευτυχίσουν. Γιατί όμως υπάρχουν τόσα διαζύγια, τόσοι επώδυνοι χωρισμοί και τόσα ζευγάρια που ακόμα και αν παραμένουν μαζί ζουν συμβατικά και αποξενωμένα;
1)Συχνά έχουμε την ανάγκη να τα δούμε όλα υπέροχα και ιδανικά-παραβλέποντας προειδοποιητικά σημάδια και προβλήματα.
2) Περιμένουμε από κάποιον άλλον να φέρει χαρά και νόημα στη ζωή μας δημιουργώντας ουτοπιστικές προσδοκίες για τη σχέση.
3) Πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε το σύντροφό μας ή ότι τα προβλήματα θα εξαφανιστούν δια μαγείας.
4)Τα κίνητρα μας δεν έχουν να κάνουν πάντα με την αγάπη και το άτομο που επιλεγούμε αλλά περισσότερο με την ανάγκη για τεκνοποίηση, το κοινωνικό γόητρο, την οικονομική εξασφάλιση ή την ανάγκη να ξεχάσουμε έναν προηγούμενο επώδυνο χωρισμό .
5) Βιαζόμαστε να πάρουμε αποφάσεις ενώ στην ουσία δεν γνωρίζουμε καλά ούτε τον χαρακτήρα του άλλου αλλά ούτε και τις δικές μας βαθύτερες ανάγκες.
6) Αφήνουμε την καθημερινότητα και τα προσωπικά μας απωθημένα να δηλητηριάσουν τη σχέση και σταματάμε να προσπαθούμε και να επενδύουμε στην αγάπη. Η αγάπη ευδοκιμεί όχι μόνο σε επίπεδο έλξης και χημείας αλλά κυρίως σε έδαφος εμπιστοσύνης, επικοινωνίας και πνευματικής συμβατότητας. Μπορεί να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά στην πορεία να αλλάξει και να καταστραφεί.
Οι ανθρώπινες σχέσεις όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε έχουν ένα στοιχείο προσωρινότητας. Το σημαντικό είναι να μην τις θεωρούμε δεδομένες και να τις απολαμβάνουμε – δίνοντας πάντα τον καλύτερο εαυτό μας.
Ένας μεγάλος έρωτας μπορεί να τελειώσει γιατί δεν ήταν όσο «μεγάλος» θέλαμε να πιστεύουμε. Όμως, από την άλλη πλευρά, ένας έρωτας μπορεί να τελειώσει χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν μεγάλος και σημαντικός.
Δώσε στην σχέση σου το δέσιμο που θα την κρατήσει σταθερή και δυνατή στο βάθος του χρόνου, στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι σχέσεις.
Αστρολόγος Δέσποινα Βλάχου τηλ.2102512400-6977404166

Pin It on Pinterest