Υπάρχουν άτομα που δημιουργούν,με έναν εύκολο και αβίαστο τρόπο,ουσιαστικές Ερωτικές σχέσεις, δίχως φόβο και αβεβαιότητα για την έκβασή τους, και άλλα για τα οποία κάτι τέτοιο μοιάζει να είναι παντελώς ανέφικτο καθώς δημιουργούν, συνήθως, σχέσεις που τους ματαιώνουν ή και που μπορεί να είναι ακόμα και καταστροφικές.Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Το είδος των σχέσεων που έχουμε βιώσει με το άμεσό μας περιβάλλον, από τη στιγμή της γέννησης έως και τον δεύτερο χρόνο της ζωής μας, αποτελεί σε, μεγάλο βαθμό, την εξήγηση αυτού του ερωτήματος καθώς έχει αποδειχθεί πως οι σχέσεις αυτές έχουν την τάση να δημιουργούν εντός μας έναν εσωτερικό χάρτη που αποτελεί, στη συνέχεια,οδηγό διαμόρφωσης της ποιότητας κάθε είδους μελλοντικής μας σχέσης.

Πολλοί από εμάς έχουμε την εντύπωση πως αναζητούμε την ευτυχία και την αγάπη. Δυστυχώς,όμως,παρά τις καλές μας προθέσεις, η ίδια η πραγματικότητα είναι αυτή που μας διαψεύδει. Αυτό που, συνήθως,αν όχι πάντα, αναζητούμε είναι μια οικεία και από τα έγκατα της ψυχής μας προερχόμενη αίσθηση που, για πολλούς, κάθε άλλο παρά ευτυχία και σχέσεις αγάπης αντιπροσωπεύει.

Το οτιδήποτε άγνωστο φοβίζει, ακόμα και πανικοβάλει και, ως εκ τούτου, ένα άτομο που δεν έχει βιώσει επαρκώς ή ακόμα και καθόλου τη συναισθηματική σταθερότητα και την αυθεντική εγγύτητα, δεν διαθέτει εκείνη τη βασική αίσθηση ασφάλειας που θα του επέτρεπε να έχει πραγματικό ενδιαφέρον για καινούργια πράγματα και να θέλει να γνωρίσει νέους ή/και διαφορετικούς ανθρώπους στη ζωή του…

Υπάρχουν, επίσης, άτομα που το βάζουν κυριολεκτικά στα πόδια μόλις νιώσουν πως ο σύντροφός τους αρχίζει να τους γίνεται συναισθηματικά σημαντικός. Άλλα πάλι μπορεί να νιώθουν, ευθύς εξαρχής, έναν συνεχή και βασανιστικό φόβο ή ανησυχία μήπως εγκαταλειφθούν, εξαπατηθούν ή προδοθούν, με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν πάντα να βοηθούν τους άλλους, μένοντας, όμως, τις περισσότερες φορές στο τέλος, με μια αίσθηση κενού και ψυχικής κόπωσης. Άλλοι πάλι προσπαθούν να είναι πάντα άψογοι και να αριστεύουν σε ότι και αν κάνουν, χωρίς, όμως, αυτό να τους δίνει πραγματική ευχαρίστηση. Άλλοι να είναι πάντα ευχάριστοι, διασκεδαστικοί κ.τ.λ.

Όλες αυτές οι στάσεις ζωής, και πάντα σε σχέση με τους άλλους, δεν είναι παρά διάφορες στρατηγικές του ψυχισμού μας στην προσπάθειά του για συναισθηματική επιβίωση, άλλοτε αποσκοπώντας σε μια μεγαλύτερη συναισθηματική εγγύτητα που μας έχει λείψει και άλλοτε πάλι στη δημιουργία μιας απόστασης ασφαλείας από τον Άλλον, που βιώνεται ως απειλητικός.

Ο ασφαλέστερος τρόπος απαλλαγής από αυτά τα υποσυνείδητα δεσμά, είναι η αυτογνωσία. Βασική προϋπόθεση για αυτή τη συναισθηματική απελευθέρωση είναι η αμφισβήτηση, η επανεξέταση και επαναξιολόγηση των επιλογών, των συμπεριφορών και των όποιων αναστολών ή επιφυλάξεών μας.

Αν καταφέρουμε, τελικά, να απαλλαγούμε από τα δεσμά του παρελθόντος, που μας κρατούν δέσμιους μιας καταναγκαστικής και καταστροφικής επανάληψης, τότε θα είμαστε σε θέση να κάνουμε σχέσεις και να αγαπήσουμε«επί ίσοις όροις». Η αγάπη, τότε, δεν σημαίνει πως θα είναι ένας ανθόκηπος μόνιμα λουλουδιασμένος. Όμως, πάντα θα βασίζεται σε μια ισοτιμία, αμοιβαιότητα, αλληλοσεβασμό και χωρίς τη σκιά ενός φόβου εγκατάλειψης που παραλύει και δημιουργεί εξαρτήσεις…

Το μήνυμα προς τους συντρόφους, είναι να πιστέψουν ότι ακόμα και οι μικρές προσπάθειες στην πραγματικότητα είναι μεγάλες, αν θέλουν να πετύχει η σχέση τους. Δεν χρειάζονται τεράστιες αλλαγές για να επαναφέρετε τη θετικότητα στη σχέση σας, αυτό που χρειάζεται είναι να βάζετε στη μέρα σας θετικό πρόσημο.

Το γνωστό «ευτυχισμένο τέλος» που παρουσιάζεται στις ρομαντικές ταινίες, δεν είναι κάτι άπιαστο, αλλά και μία επιλογή που οι σύντροφοι μπορούν να κάνουν.

Το δέσιμο της αγάπης είναι ένας από τους τρόπους που βοηθούν το ζευγάρι να διατηρήσει ζωντανή την επαφή και την επικοινωνία,στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.Επικοινώνησε με την Αστρολόγο Δέσποινα Βλάχου και μάθε πως μέσω ψυχοενέργειας μπορούμε να δώσουμε στην σχέση μας το δέσιμο που θα την κρατήσει ζωντανή.

Τηλ.επικοινωνίας 2102512400-2106892268 Κιν.6977404166

Pin It on Pinterest