Μπερδέματα και περίεργες καταστάσεις που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε έχουν την τιμητική τους σε κάποιες σχέσεις και πολλές φορές στις μακροχρόνιες. «Ερωτεύτηκα ενώ είμαι σε σχέση», σκέφτεσαι και νομίζεις πως σου έχει συμβεί το χειρότερο από όλα. Όταν ερωτευόμαστε νιώθουμε μία ευφορία και πολλά θετικά συναισθήματα στον μέγιστο βαθμό αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μπερδεύεται με τις ενοχές, τις τύψεις και της ανασφάλειας.

Ουσιαστικά βρίσκεσαι με το ένα πόδι μέσα στην ήδη υπάρχουσα σχέση και με το άλλο πόδι στον χωρισμό. Η αλήθεια είναι πως όταν μια γυναίκα νιώσει πως ερωτεύτηκε ενώ είναι σε σχέση είναι έτοιμη να βάλει μία βόμβα μέσα σε ένα λεπτό και να τα διαλύσει όλα. Πιστεύεις πως δεν μπορείς να το διαχειριστείς και ίσως μέχρι τώρα θεωρούσες πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ σε εσένα γιατί δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία γυναικών. Τελικά όμως ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις και δεν αφορά μόνο συγκεκριμένες γυναίκες!

Ερωτεύτηκα ενώ είμαι σε σχέση! Μέχρι τώρα το άκουγες σαν ιστορία και ίσως να πίστευες πως είναι μία ψυχοφθόρα κατάσταση και πως εσύ ελέγχεις την ζωή σου απόλυτα. Είναι όμως έτσι; Η ζωή πολλές φορές έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα μας και αυτό που πρέπει αρχικά να μάθουμε είναι να διατηρούμε την ψυχραιμία μας! Όταν η σκέψη μας έχει μπερδευτεί τόσο πολύ χρειαζόμαστε μερικές καλές συμβουλές.

Φυσικά και όχι για το τι αποφάσεις θα πάρουμε αλλά συμβουλές που θα μας κάνουν να δούμε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά και από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Βρισκόμαστε μέσα σε μια κατάσταση και ίσως να μην έχουμε το καθαρό μυαλό που χρειάζεται για να τις αντιμετωπίσουμε σωστά. «Ερωτεύτηκα ενώ είμαι σε σχέση και δεν ξέρω τι να κάνω, είμαι σε απόγνωση»! Δεν χρειάζεται να τα χάνεις αλλά να καταλάβεις τι πραγματικά σου συμβαίνει την στιγμή που τα συναισθήματά σου δεν σου επιτρέπουν να σκεφτείς. Ίσως όντως απλά να ερωτεύτηκες κάποιον άλλον. Μήπως όμως είναι άλλοι οι λόγοι που νιώθεις έτσι;

Παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους για να διαχειριστείς σωστά την κατάσταση πριν πάρεις τις τελικές σου αποφάσεις!

1)Έρωτας ή ενθουσιασμός;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου και φυσικά θα σου πάρει λίγο χρόνο, είναι αν πρόκειται όντως για έρωτα ή είναι ένας απλός ενθουσιασμός. Ειδικά σε μία μακροχρόνια σχέση μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο γνωρίζοντας κάποιον άλλον άνθρωπο. Αυτό που θέλουμε ουσιαστικά είναι να σπάσουμε την ρουτίνα της ζωής μας και πιστεύουμε πως κάτι καινούριο μόνο μπορεί να μας το προσφέρει! Δεν είναι περίεργο να είμαστε πραγματικά ερωτευμένες αλλά στις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις απλά ενθουσιαζόμαστε. Πιστεύουμε πως αυτό το συναίσθημα που νιώθουμε είναι έρωτας αλλά αν αφήσουμε λίγο τον χρόνο να κυλήσει χάνουμε γρήγορα το ενδιαφέρον μας. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την διαφορά του ενθουσιασμού και του έρωτα ώστε να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις που δεν θα μας αρέσουν καθόλου χωρίς κανέναν λόγο. Ψάξε λίγο καλύτερα τι σε τραβάει ακριβώς σε έναν άλλον άντρα και μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις!

2)Σανίδα σωτηρίας
Μία πολύ συνηθισμένη κατάσταση κατά την οποία θεωρούμε πως έχουμε ερωτευτεί, είναι η λεγόμενη σανίδα σωτηρίας. Έχεις ερωτευτεί έναν άλλον άντρα ή απλά περνάτε μία κακή φάση με την σχέση σου και ψάχνεις διέξοδο; Υπάρχει περίπτωση να έχεις γνωρίσει κάποιον ο οποίος πιστεύεις πως έχει ότι ακριβώς χρειάζεσαι και τότε πέφτεις στην σύγκριση θεωρώντας πως αυτός αξίζει να τον ερωτευτείς. Το πρώτο λάθος είναι πως δεν μπορείς να συγκρίνεις έναν άντρα που γνωρίζεις και από την καλή και από την ανάποδη, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η σχέση σου, με έναν άντρα που ίσως γνωρίζεις μόνο την καλή του πλευρά. Αν είναι η σανίδα σωτηρίας σου για να ξεκινήσεις και πάλι από την αρχή μάλλον θα σου ξανασυμβεί μετά από καιρό. Για να ερωτευτείς πραγματικά πρέπει να έχεις την καρδιά σου ανοιχτή για να το δεχτεί! Αν η σχέση σου πιστεύεις πως πραγματικά είχε χαλάσει εδώ και πολύ καιρό ίσως να είναι κάτι που επιθυμούσες να ζήσεις. Αν όμως απλά περνάς μία δύσκολη περίοδο ζύγισε καλά τα πράγματα πριν αποφασίσεις!

3)Συνέπειες
Κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε μία σχέση είναι και μία ξεχωριστή περίπτωση. Ο τρόπος ζωής μας και η σοβαρότητα της σχέσης πολλές φορές δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια. Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορεί να συμβεί σε όλες ανεξαρτήτου ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις αν σκεφτείς πως «ερωτεύτηκα ενώ είμαι σε σχέση» αυτό που πραγματικά θέλεις είναι να το ζήσεις. Τις συνέπειες όμως είσαι σε θέση να τις ζήσεις; Σίγουρα η ζωή σου έχει μία ροή αλλά μπλέκοντας σε μία τέτοια κατάσταση αλλάζουν οι ισορροπίες σου. Πριν λοιπόν τα τινάξεις όλα πιστεύοντας πως βρήκες τον μεγάλο έρωτα σκέψου αν είσαι σε θέση να χάσεις μερικά πράγματα και τότε θα καταλάβεις την σοβαρότητα του πράγματος! Μήπως τελικά αυτό που θα ήθελες πραγματικά είναι να ζήσεις την περιπέτεια που βάφτισες έρωτα κι έπειτα να επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου;

4)Ξεκαθάρισμα
Αν όντως θωρείς πως ερωτεύτηκες κάποιον άλλον και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει καλό και φρόνιμο θα ήταν να ξεκαθαρίσεις την θέση σου στην σχέση σου. Όταν ερωτευτούμε πραγματικά δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Είναι σαν να εκπέμπουμε μία ενέργεια που ο άλλος την λαμβάνει. Αντί λοιπόν να βρίσκεστε σε μία σχέση μόνο με το σώμα σας, δημιουργώντας με τον καιρό και για τους δυο μία ψυχοφθόρα κατάσταση, ξεκαθαρίστε τα πράγματα! Μπορεί οι άντρες να μην εμβαθύνουν πολύ τις όποιες συμπεριφορές μας αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν πως κάτι συμβαίνει αφού οι γυναίκες όταν ερωτευτούμε αλλάζουμε ριζικά! Κάντε αυτό που θα επιθυμούσατε να κάνει η σχέση αν συνέβαινε το αντίθετο αφού είστε σίγουρες πως την καρδιά σας την κέρδισε κάποιος άλλος. Αν θεωρείται πως αξίζει θα είστε και σε θέση να υπερασπιστείτε τον έρωτά σας.

5)Χαρίστε χρόνο στον εαυτό σας!
Η αλήθεια είναι πως δεν είναι καθόλου εύκολη η κατάσταση να νιώθεις πως ερωτεύτηκες έναν άντρα ενώ είσαι ήδη σε σχέση. Είναι όμως ακόμα πιο δύσκολο να μεταφερθείς αμέσως από την μία σχέση στην άλλη. Αυτό που πραγματικά θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα και να αποφασίσεις τι πραγματικά θέλεις , είναι να μείνεις για λίγο μόνη. Να δώσεις στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να δει ξεκάθαρα τα πράγματα χωρίς την πίεση των συναισθημάτων. Πολλές φορές όταν αποφασίσουμε να χωρίσουμε και να περάσουμε αμέσως σε μία άλλη σχέση γρήγορα βρισκόμαστε μπερδεμένες και ξέρουμε αν πήραμε την σωστή απόφαση!
Βαθιά μέσα σας ξέρετε τι ακριβώς θέλετε και για ποιόν λόγο αρκεί να το ψάξετε!

Pin It on Pinterest